Friday, August 30, 2019

Ekcem




Ekcem, kao jedan oblik alergije, su takođe veoma česta pojava u sadašnje ubrzano vreme.

Ono što je dobro, osoba koja ih ima se može smatrati „skoro“ zdravom jer je to površinska reakcija i organizam m

Ekcem je uobičajeni termin za atopijski dermatitis - hroničnu, alergijsku iritaciju kože. Svrab, ljuskasti osip može se pojaviti na unutrašnjoj površini laktova i kolena, leđima , nadlakticama, zglobovima, obrazima, vlasištu ili kapcima.

Za akutna stanja i ublažavanje reakcija najčešće korišćena homeopatska sredstva su Arsenicum album, Graphites, Calcarea carbonica, Mezereum, Rhus toxicodendron, Sulphur i druga.

Svako od ovih sredstava ako se upotrebljava mora biti odgovarajuće dozirana kako bi dejstvo bilo adekvatno senzitivnosti osobe.

Sa homeopatskog stanovišta, suzbijanje erupcija kože (posebno upotrebom kortizona ili drugih lekova) može dovesti do dubljih zdravstvenih problema. Osoba koja ima ekceme se može smatrati „skoro“ zdravom jer je to površinska reakcija. Naravno, osetljivost populacije na lepotu čini da osobe rade sve samo da se to ne vidi, te suzbijanjem guraju organizam u bolesna stanja. Ovo je veoma opasno kod dece, jer suzbijanje erupcija gotovo uvek vodi u astmu.

Volim relativno starijim osobama da kažem da su srećne što imaju „samo“ ekcem jer to znači da su zdrave ali s druge strane borba sa kožnim problemima ponekad zna da potraje.

Iskusni praktičar treba da izabere ispravno homeopatsko sredstvo, koji čoveku odgovara na više nivoa i dovede telo u bolju ravnotežu.
Svako dobro

No comments:

Post a Comment